Et sensorbaseret glukosemålesystem uden alarm måler glukoseværdier i vævet ved hjælp af en lille sensor. Glukosesensoren føres ind under huden. Den måler glukoseværdien i vævsvæsken og udskiftes efter leverandørernes anbefalinger. En scanner kan aflæse blodsukkeret ved at føre den hen over sensoren.
Et sensorbaseret glukosemålesystem anvendes til måling af glukoseværdier og regulere insulinbehandlingen.
Eventuelle fingerprikker og teststrimler i forbindelse med kontrolmålinger er eksempler på udstyr og tilbehør.
Udstyr og tilbehør, som er nært knyttet til og/eller nødvendigt at anvende sammen med hjælpemidlet/ behandlingsredskabet udleveres af den instans, som er ansvarlig for at udlevere hjælpemidlet/behandlingsredskabet. Det er den ansvarlige instans, der vurderer hvilket udstyr og tilbehør, der er nødvendigt/nært tilknyttet.
Se Ankestyrelsens principafgørelse 44-18 om udstyr og tilbehør.
Sensorbaseret glukosemålesystem uden alarm har ét formål i en sammenhæng og et andet formål i en anden sammenhæng. Der er foretaget en konkret vurdering af, hvad det primære formål med anvendelsen af det sensorbaserede glukosemålesystem uden alarm er i forskellige sammenhænge. Se vejledende ansvarsdeling.
I nogle tilfælde har det sensorbaserede glukosemålesystem uden alarm flere formål på samme tid i den samme sammenhæng. I disse sager skal der foretages en afvejning af behandlende-, trænende- og afhjælpende formål, således det kan afklares hvilket formål, der er det primære, og hvilket formål der er det sekundære.
Se "Hjælp til fastlæggelse af det primære formål".
Se "Bemærkninger og særlige aftaler".
Der kan ikke ydes støtte til glukosemålesystemer med sensor som et hjælpemiddel med den begrundelse alene, at borger synes, det er mere hensigtsmæssigt og nemmere at bruge eller, at det skaber mere tryghed for borger.
Det samme gælder, hvis borger ikke bryder sig om at skulle stikke sig offentligt eller, at borger har skiftende arbejdssteder.
Udleveres produktet af kommunen som et hjælpemiddel, modtager borger et tilskud svarende til 50% af glukosemålesystemet med sensor til køb af blodsukkermåleapparatet.
Udleveres produktet af hospitalet som et behandlingsredskab, er der ingen egenbetaling til glukosemålesystemet for borger.
Produktet anvendes som led i en behandling eller som led i fortsættelse af den iværksatte behandling med henblik på at tilvejebringe yderligere forbedring af det resultat, som er opnået ved behandlingen, eller at forhindre forringelse af dette resultat jf. Sundhedsloven § 74 /Cirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet.
Udleveringsforpligtelsen ligger hos hospitalet.
Sensorbaseret glukosemålesystem uden alarm har et behandlende formål og betragtes som et behandlingsredskab i følgende sammenhænge:
Børn:
Produktet anvendes med henblik på at afhjælpe følgerne af en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Det er en betingelse, at produktet i væsentlig grad afhjælper følgerne af funktionsnedsættelsen eller i væsentliggrad kan lette den daglige tilværelse i hjemmet jf. Serviceloven § 112. Udleveringsforpligtigelsen ligger hos kommunen.
Nogle produkter vil efter en vurdering kunne udlånes i en tidsbegrænset periode i forbindelse med en midlertidig nedsat funktionsevne i henhold til Servicelovens § 113B.
Sensorbaseret glukosemålesystem uden alarm har et afhjælpende formål og betragtes som et hjælpemiddel i følgende sammenhænge: